ایران٬مشهد٬کوهسنگی ۸ ٬ نبش چهار راه اول٬ساختمان پزشکان کوهسنگی
ژل سیلیکون چیست؟

زمان مطالعه 5 دقیقه

اگر شما به تازگی عمل جراحی انجام داده‌اید و پس از آن بابت جای بخیه‌ها نگران هستید باید بگوییم که کلینیک ارتوپدی فنی توان توس برای شما چاره‌ای دارد. محو شدن جای زخم‌ها یا حتی ترک‌های پوستی مانند جای بخیه دغدغه بزرگی است چون در ظاهر و زیبایی افراد تأثیر مستقیم دارد.

لیزرهای پوستی، انواع کرم، جراحی زیبایی و… همگی می‌توانند به ترمیم پوست کمک کنند اما جدیدترین متد استفاده از ژل سیلیکون شیت است که یکی از روش‌های درمانی برای این عارضه‌ها است. توصیه می‌کنیم قبل از استفاده از ژل سیلیکون ابتدا با کاربرد، مزایا و عوارض آن آشنا شوید.

ژل سیلیکون چیست؟

ژل سیلیکون چیست؟

پس از ایجاد زخم یا جراحت روی بدن ابتدا باید محل آسیب دیده بررسی شود و در صورت لزوم با بخیه یا سایر روش‌ها خونریزی کنترل شود. پس از آنکه خونریزی متوقف شد پوست به طور طبیعی فرآیند ترمیم و بازسازی بافت را آغاز می‌کند. در این مسیر ممکن است به علت تولید بیش از حد کلاژن عوارضی مانند برجستگی‌های پوستی یا اسکارهای هایپرتروفیک و کلوئید ایجاد شوند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی استفاده از ژل سیلیکون شیت یکی از روش‌های موثر به حساب می‌آید.

ژل سیلیکون شیت یکی از فرآورده‌های ساخته شده از پلیمرهای سیلیکونی است که تأثیر چشمگیری در بهبود جای زخم دارد. با پیشرفت فناوری‌های پزشکی کیفیت و عملکرد این محصول به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این ژل که به شکل پماد سیلیکون عرضه می‌شود به سادگی روی پوست استفاده می‌شود و نقش تأثیرگذاری در بهتر شدن زخم و کاهش اثرات آن ایفا می‌کند.

تفاوت ژل سیلیکون با سیلیکون شیت

سیلیکون شیت یا نوار سیلیکونی از دیگر محصولات مؤثر در درمان اسکار و زخم‌های ناشی از جراحی‌ها هستند. جالب است که بدانید این ورقه‌ها بدون دخالت چسب‌های اضافی به‌طور مستقیم به پوست می‌چسبند و با پوشاندن محل زخم ترمیم آن را آغاز می‌کنند.

ژل سیلیکون و سیلیکون شیت هر دو یک مکانیسم اثر دارند و با کاهش تولید کلاژن اضافی به بهتر شدن ظاهر اسکارها کمک می‌کنند. تنها تفاوت این دو ابزار ماهیت آن‌هاست که یکی به صورت ژل و دیگری ورقه‌های سیلیکونی هستند.

سیلیکون ژل و سیلیکون شیت‌ها از برندهای مختلف در بازار موجودند که قیمت آن‌ها بسته به کیفیت و نام برند متفاوت است. سیلیکون شیت‌ها در اندازه‌ها و فرم‌های مختلفی تولید می‌شوند که متناسب با نواحی مختلف بدن طراحی شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را از طریق کلینیک ارتوپدی فنی توان توس تهیه کنید.

کاربردهای ژل سیلیکون

کاربردهای ژل سیلیکون

ژل سیلیکون در حوزه درمان و ترمیم پوست کاربردهای بسیاری دارد. این متد از دیگر روش‌های درمان پوست راحت‌تر بوده و نتیجه‌گیری مثبتی به همراه داشته است. برخی از مهم‌ترین کاربردهای ژل سیلیکون عبارتند از:

درمان اسکارها و زخم‌ها

ژل سیلیکون برای کاهش اندازه و شدت اسکارها به ویژه اسکارهای ناشی از جراحی، سوختگی‌ها، آکنه و سایر آسیب‌های پوستی استفاده می‌شود. این ژل با ایجاد یک پوشش محافظ بر روی زخم، روند بهبودی را تسریع کرده و از بروز اسکارهای برجسته یا کلوئیدی جلوگیری می‌کند.

درمان کلوئید و هایپرتروفیک

ژل سیلیکون می‌تواند به بهبود اسکارهای هایپرتروفیک (برجسته) و کلوئیدی (غیرطبیعی و گسترده) کمک کند. این ژل با کاهش تولید کلاژن اضافی، به صاف‌تر شدن و نرمی اسکارها کمک می‌کند.

جراحی‌های پلاستیک و زیبایی‌

بعد از جراحی‌های زیبایی مانند لیفت صورت، جراحی سینه و لیپوساکشن استفاده از ژل سیلیکون برای تسریع روند بهبودی و کاهش احتمال بروز اسکار بسیار توصیه می‌شود.

زخم‌های دیابتی و مزمن

ژل سیلیکون را پس از بسته شدن زخم ناشی از دیابت می‌توان استفاده نمود. زخم‌های ناشی از دیابت که به سختی بهبود می‌یابند توسط ژل سیلیکون قابل درمان هستند. این ژل به ایجاد محیطی مرطوب برای زخم کمک کرده و پروسه ترمیم را تسریع می‌کند.

حفاظت از زخم‌ها

استفاده از ژل سیلیکون بر روی زخم‌های باز کمک می‌کند تا از ورود عفونت و آسیب‌های محیطی به زخم جلوگیری شود. اما توصیه می‌شود زخم‌ها تا حدود زیادی ترمیم و بسته شده باشند و پس از آن از ژل سیلیکون استفاده کرد.

جلوگیری از کشیدگی پوست

ژل سیلیکون در درمان ترک‌های پوستی (استرچ مارک) پس از بارداری یا کاهش وزن نیز مؤثر است و می‌تواند به کاهش ظاهر ترک‌ها کمک کند.

درمان آکنه

در برخی موارد ژل سیلیکون برای کاهش اسکارهای ناشی از آکنه و در بهتر شدن ظاهر پوست کاربرد دارد.

این ژل‌ها به راحتی استفاده می‌شوند و معمولاً پس از گذشت مدت زمان مشخصی از مصرف، نتایج ملموسی در بهبود ظاهر و کیفیت زخم‌ها به همراه دارند.

مزایای ژل سیلیکون‌

مزایای ژل سیلیکون‌

ژل سیلیکون در درصدهای مختلفی از سیلیکون تولید می‌شود و در حوزه درمان برای ترمیم پوست آسیب دیده  و زخم‌های ناشی از جراحی استفاده از این محصولات توصیه می‌شود. نکته مهم در استفاده از سیلیکون ژل زمان شروع درمان است. این ژل‌ها باید تنها پس از بسته شدن کامل زخم و زمانی که ترشحی از آن وجود نداشته باشد استفاده شوند تا بیشترین اثرگذاری را داشته باشند.

سیلیکون ژل‌ها از طریق چندین مکانیسم به بهبود و ترمیم زخم‌ها کمک می‌کنند:

  1. جلوگیری از رشد اسکار(زخم): سیلیکون ژل‌ها با مهار فرآیند تولید کلاژن اضافی از ایجاد اسکارهای برجسته و کلوئیدی جلوگیری می‌کنند.
  2. نرم کردن بافت اسکار: این ژل‌ها به کاهش سفتی و چسبندگی بافت اسکار کمک کرده و آن را نرم‌تر می‌کنند.
  3. بهبود رنگ اسکار: با استفاده از سیلیکون ژل اسکار به تدریج به رنگ طبیعی پوست نزدیک می‌شود و ظاهر برجسته آن بهتر به نظر می‌رسد.
  4. کاهش و ناپدید کردن اسکار: در طول زمان استفاده از سیلیکون ژل خواهید دید که اندازه و شدت اسکار کاهش پیدا کرده است. با استفاده مرتب و مکرر میزان اسکار تا حد زیادی به حداقل می‌رسد.
  5. التیام خارش و حساسیت‌ها: استفاده از این ژل‌ها به کاهش خارش و حساسیت‌های ناشی از زخم و اسکار کمک می‌کند.

عوارض جانبی ژل سیلیکون

جالب است بدانید که تا کنون برای سیلیکون ژل‌ها و سیلیکون شیت‌ها عوارض جانبی ثبت نشده است اما با این حال اگر پس از مصرف این محصولات احساس خارش یا هر نوع حساسیت دیگری داشتید بهتر است از ادامه مصرف خودداری کرده و با پزشک خود مشورت کنید.

این محصولات فاقد عوارض جانبی جدی هستند و بر پوست تاثیر منفی نمی‌گذارند. به همین دلیل سیلیکون ژل‌ها به عنوان یک روش درمانی موثر و ایمن برای بهبود زخم‌ها و اسکارها شناخته می‌شوند.

خلاصه

همانطور که مطالعه کردید ژل سیلیکون به عنوان یک راهکار مؤثر و ایمن در بهبود زخم‌ها و کاهش آثار اسکار شناخته می‌شود. این محصول با ویژگی‌هایی چون جلوگیری از ترشح غیرطبیعی کلاژن، نرم کردن بافت‌های اسکار و بهبود رنگ و ظاهر آن‌ها به سرعت در ترمیم پوست دخالت می‌کند. استفاده درست و به موقع از ژل سیلیکون می‌تواند نتایج چشمگیری به همراه داشته باشد و به حفظ زیبایی طبیعی پوست کمک کند. بدون شک این محصول در درمان زخم‌ها و اسکارها انتخابی اطمینان‌بخش و مؤثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان پیشرفت در خواندن

۵ مقاله اخیر

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه