ایران٬مشهد٬کوهسنگی ۸ ٬ نبش چهار راه اول٬ساختمان پزشکان کوهسنگی
نوار سیلیکون شیت

زمان مطالعه 5 دقیقه

نوار سیلیکون شیت (Silicone Sheet) یکی از محصولات کاربردی در حوزه درمان پزشکی است که به‌طور خاص برای کاهش و بهبود ظاهر اسکارها (جای زخم‌ها و جراحت‌ها) مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول با ایجاد یک لایه محافظ و مرطوب روی پوست به روند بهبود بافت‌های آسیب دیده کمک کرده و ظاهر زخم‌ها را ترمیم می‌کند.

نوار سیلیکون معمولاً برای اسکارهای ناشی از جراحی، سوختگی، بریدگی و سایر جراحت‌ها تجویز می‌شود. این ورق‌ها با خاصیت انعطاف‌پذیری بالا و سازگاری با انواع پوست گزینه‌ای مناسب برای افراد با هر نوع تیپ پوستی هستند.

نوار سیلیکون شیت چیست؟

نوار سیلیکون شیت چیست؟

نوار سیلیکون شیت از ماده‌ای ویژه به نام پلی دی‌متیل سیلوکسان (PDMS) ساخته می‌شود. این ماده با قرارگیری روی پوست و ایجاد فشاری متعادل و طبیعی مشابه سطح پوست، به ترمیم و بازسازی آن کمک می‌کند. استفاده مداوم از این نوارها بدون ایجاد حساسیت می‌تواند به مرور زمان جای زخم را ترمیم کرده و پوست را به شرایط طبیعی خود بازگرداند.

در واقع با مسدود کردن اسکار و حفظ رطوبت طبیعی پوست در طول روند ترمیم، این نوارها به بدن کمک می‌کنند تا بافت جدید را به شکلی سالم‌تر بازسازی کند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی نوار سیلیکون شیت تنظیم تولید کلاژن در محل زخم است. این تنظیم باعث می‌شود تا از تجمع بیش از حد کلاژن که منجر به برجسته شدن یا غیرطبیعی شدن اسکار می‌شود جلوگیری گردد. در نتیجه ظاهر اسکار به مرور زمان بهتر شده و به حداقل می‌رسد.

تأثیر نوار سیلیکون شیت روی انواع زخم‌ها

نوار سیلیکون شیت با نحوه اثر عالی می‌تواند اغلب جراحات پوستی را درمان کند. بسیاری از افراد باور نمی‌کنند که این ورق‌ها حتی خاصیت از بین برندگی جای جوش‌ها را نیز دارند. بهتر است با اثرات مفید و جالب نوار سیلیکون آشناتر شوید تا دیگر نگرانی بابت ظاهر پوست خود نداشته باشید.

کاربردهای نوار سیلیکون شیت

  • بهبود زخم‌های کلوئیدی
  • زخم‌هایی که برجسته و هایپرتروفیک شده‌اند
  • زخم‌هایی که فرورفته‌ شده‌اند
  • زخم‌های تغییر رنگ یافته
  • زخم‌های بعد از جراحی
  • جراحات ناشی از ضربه
  • زخم‌های ناشی از سوختگی
  • خطوط ناشی از بارداری و چاقی
  • جای جوش

نحوه استفاده از نوار سیلیکون شیت

نحوه استفاده از نوار سیلیکون شیت

نوار سیلیکون شیت به‌تنهایی و بدون نیاز به چسب‌های اضافی به‌راحتی روی پوست قرار گرفته و زخم را پوشش می‌دهد. نکته کلیدی برای رسیدن به نتیجه بهتر توجه به شیوه صحیح استفاده، مدت زمان مناسب کاربرد و رعایت اصول نگهداری این محصول است.

برای استفاده درست از نوار سیلیکون شیت بهتر است ابتدا ناحیه مورد نظر را خوب با آب و صابون شست و شو دهید و خشک کنید. اگر اطراف ناحیه مورد نظر مو وجود دارد بهتر است آن را بتراشید.

برای استفاده از سیلیکون شیت کافی است لایه محافظ آن را جدا کرده و بخش چسبنده را به‌آرامی روی پوست خود قرار دهید. این کار به سادگی انجام می‌شود و نیازی به مراحل پیچیده ندارد.

نوار سیلیکون شیت باید پس از بهبودی زخم‌های باز و بسته شدن آن‌ها استفاده شوند.

زمان استفاده از نوار سیلیکون باید دقیق و مرتب باشد تا پوست شما به خوبی به سیلیکون عادت کند.

مدت زمان استفاده از ورق سیلیکون به طور متوالی حداقل ۱۲ ساعت و حداکثر آن ۲۰ ساعت است. نباید در طول این مدت نوار را دستکاری و تغییر دهید.

دقت کنید که حاشیه زخم‌ها حدود دو سانتیمتر توسط نوار سیلیکون پوشش داده شوند تا اثربخشی مطلوب داشته باشند. حتی می‌توانید این نوارها را به اندازه دلخواه برش دهید.

بهتر است برای بهداشت ورقه‌ها، هنگام دوش گرفتن آن‌ها را تعویض و ضدعفونی کنید. امکان شستن نوار سیلیکون با شوینده غیرمعطر نیز وجود دارد که باعث می‌شود دوام و ماندگاری نوار سیلیکون بیشتر شود.

طول مدت درمان با نوار سیلیکون شیت

هر بسته نوار سیلیکون شیت معمولاً شامل یک یا چند ورق است که در صورت استفاده صحیح و نگهداری مناسب می‌تواند برای ۴ تا ۸ هفته درمان کافی باشد. در موارد درمان‌های طولانی‌مدت ممکن است به چند بسته نیاز باشد.

استفاده از ورق سیلیکونی بهتر است پس از بسته شدن کامل زخم آغاز شود. این ورق‌ها باید حداقل ۱۲ تا ۲۳ ساعت در روز روی محل زخم (اسکار) قرار بگیرند. از مزایای سیلیکون می‌توان به قابلیت شستشو و چسبندگی آن اشاره کرد.

دوره درمانی توصیه شده توسط نوار سیلیکون حداقل سه ماه است. در صورتی که چسبندگی ورق کمتر شود می‌توان برای تثبیت آن از چسب زخم ضدحساسیت کمک گرفت. رعایت این نکات به گرفتن بهترین نتایج درمانی بسیار ضروری است.

نوار سیلیکون شیت بهتر است یا ژل سیلیکون؟

نوار سیلیکون شیت بهتر است یا ژل سیلیکون؟

اگر هنگام خرید نوار سیلیکون شیت یا ژل سیلیکون دچار تردید شدید که نحوه اثر کدام یک بهتر است؟ باید بدانید که طبق تحقیقات انجام شده این دو از لحاظ اثربخشی تفاوت چشمگیری باهم ندارند. اما اگر بخواهید از نظر راحتی در استفاده در نظر بگیرید ژل‌های سیلیکون استفاده آسان‌تری خواهند داشت.

دقت کنید که اگر شما از نوار سیلیکون شیت به خوبی مراقبت و بهداشت آن را رعایت کنید، تا دوهفته متوالی می‌توانید از آن استفاده کنید. خوبی نوار سیلیکون این است که می‌توان آن را شست و شو داد تا طول عمر آن به دو هفته افزایش پیدا کند. همچنین این ورقه‌ها را به مدت دو هفته می‌توانید در جای خود نگهداری نمایید.

درمان با نوار سیلیکون شیت

تمام محصولات سیلیکونی ویژه درمان اسکار نقش مؤثری در کاهش زواید اسکارهای هایپرتروفیک و تسریع محو شدن قرمزی اسکارهای درمان نشده دارند. برای اینکه نتیجه مطلوبی از استفاده مداوم نوار سیلیکون شیت یا ژل‌ها بگیرید بهتر است به مدت حداقل 3 تا 4 ماه از آن استفاده کنید.

نوار سیلیکون شیت به عنوان یکی از مؤثرترین و ایمن‌ترین روش‌های غیرتهاجمی برای پیشگیری و درمان اسکار است. این روش که بیش از سه دهه در زمینه درمان اسکار کاربرد دارد اعتماد پزشکان، داروسازان و بیماران را به خود جلب کرده است. این نوارها با قابلیت استفاده برای انواع مختلف اسکار، گزینه‌ای مطمئن و تأثیرگذار برای بهبود و جلوگیری از ایجاد اسکار به شمار می‌روند.

رعایت نکات مصرف نوار سیلیکون شیت

 افرادی که سابقه حساسیت به سیلیکون یا مشتقات آن دارند نباید از این محصول استفاده کنند. همچنین استفاده از ورقه‌های سیلیکونی روی زخم‌های باز، سوختگی‌های درجه سه و بخیه ممنوع است.

استفاده از این نوارها همزمان با دیگر داروها مشکلی ندارد اما باید دقت شود که پوست زیر نوار کاملاً تمیز و عاری از هرگونه کرم یا ماده دارویی باشد.

برای پوست‌های حساس بهتر است ابتدا درمان را با یک ساعت در روز شروع کنید و در صورت عدم مشاهده حساسیت، مدت استفاده را به تدریج افزایش دهید تا به 12 ساعت در روز برسد.

در صورت بروز راش یا جوش‌های پوستی، مصرف نوار را متوقف کنید و چند روز به پوست استراحت دهید. پس از بهبود می‌توانید درمان را با ساعات کمتری در روز از سر بگیرید.  رعایت این نکات می‌تواند از بروز مشکلات جلوگیری کرده و اثربخشی درمان را افزایش دهد.

خلاصه

نوار سیلیکون شیت که امروزه برای درمان اسکارهای هایپرتروفیک به کار می‌روند با بهره‌گیری از غشاهای نیمه‌تراوای پیشرفته طراحی شده‌اند. این غشاها دارای نفوذپذیری انتخابی هستند و با ایجاد خاصیتی انعطاف‌پذیر که با سطح پوست هماهنگ است به کنترل تولید بیش از حد کلاژن کمک می‌کنند. این ویژگی مانع از تشکیل زخم‌های جدید و التهاب اضافی می‌شود و شرایط را برای بهتر شدن زخم فراهم می‌سازد.

بیشتر بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان پیشرفت در خواندن

۵ مقاله اخیر

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه

زمان مطالعه 5 دقیقه